Sacred Gin

Als gediplomeerd natuurwetenschapper, Gin liefhebber én inwoner van London, had Ian Hart al langer het gevoel dat hij een Gin – wat een traditioneel Londons product is – wou creëren. In 2008 besloot hij om er effectief zijn werk van te maken. Hij probeerde allerlei recepten en combinaties uit en elke zondagavond liet hij zijn klanten het laatste ginrecept proeven in zijn pub ‘The Wrestlers’. Deze ‘pub-jury’ stemde unaniem voor het 23ste recept: Een frisse en tegelijk romig- aromatische stijl. Dit was precies hetgeen Ian trachtte te bekomen, aldus het ontstaan van de Sacred Gin die zijn naam te danken heeft aan één van de twaalf botanicals die erin opgenomen zitten: de Boswellia Sacra.

Op het San Francisco World Spirits Competition – één van de meest invloedrijke en gerespecteerde spirit competities ter wereld – won de Sacred Gin een Double Gold Medal. Zijn frisse toetsen heeft de gin te danken aan het feit dat ze vacuum gedistilleerd wordt. Hierdoor wordt het distillaat slechts opgewarmd tot 35 à 45° daar waar de traditionele distillaten temperaturen behalen tot 85 – 95°. Dit verklaart op zijn beurt waarom sommige gins frissere toetsen bezitten dan andere.

Eénmaal op dreef, was Ian niet meer te stoppen. Met een ‘kruidenbank’ van meer dan 100 verschillende kruiden en een onuitputtelijke wetenschappelijke honger, bleef hij distilleren, uittesten, proeven, mengen,… Het resultaat was dat hij nieuwe ginrecepten ontdekte die telkens op één botanical focusten zoals de Sacred Grapefruit, Sacred Coriander, Sacred Orris.

Het vele testen leverde hem naast deze Gins ook Vermouts op. De English Spiced is een donkere en rijke vermout, ideaal voor het maken van een TOP Negroni. De English Dry is dan weer een zeer droge, kruidige vermout, waarmee je een geweldige Martini serveert.

Tijd voor de apero!

Prijs 44,90 euro

Ideaal als aperitief

 

terug naar overzicht